Meer Tips (True Beauty)

aloe vera true beauty
dagelijkse benodigdheden

Nutrition

aloe vera true beauty tips

Hoe ouder we worden, hoe meer onze levensstijl onze gezondheid beïnvloedt. Dit geldt ook voor voeding. Hier ligt een aanzienlijk potentieel voor het behoud van onze levensstijl en het voorkomen van leeftijdsgebonden ziekten. Vooral micronutriënten en een evenwichtige energie-inhoud spelen hierbij een belangrijke rol. Een paar eenvoudige veranderingen zorgen voor goede resultaten op de lange termijn. Hier zijn een paar suggesties om aan de slag te gaan.

 • Kool is goed voor u. Eet regelmatig alle soorten seizoensgroenten (groene kool, spruitjes, broccoli, savooiekool, Chinese kool). Deze bevatten vitale stoffen, helpen het systeem te ontruimen en voorkomen veel leeftijdsgebonden omstandigheden.
 • Lijnzaad doet dit. Het beste is om deze in muesli’s op te splitsen of te mengen met andere maaltijden. Slechts twee of drie eetlepels per dag brengen je spijsvertering op gang en hebben een positief effect op je bloeddruk en darmflora.
 • Rode biet. In elke vorm (als salade, sap of groente) verbetert biet je vermogen om energie te produceren en heeft een positief effect op je vaten.
 • Vette zoutwatervis. Hoe kouder het water, hoe beter de vis. Zalm en makreel houden je hart en vaten jong. Twee keer per week gegeten.
 • Bessenmix – bessen zijn heerlijk. In de ware zin van het woord. Ze bevatten zoveel actieve bestanddelen dat het bewezen is dat ze met twee handen vol per dag een positief effect hebben.
 • Elke dag een andere noot. Walnoten, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, pistachenoten, amandelen – om dingen te mengen en je hart, hersenen en alvleesklier te beschermen.
 • Zorg voor gezonde voeding. Eet regelmatig vette zoutwatervis. Hoe kouder het water, hoe beter de vis. Zalm en makreel houden uw hart en vaten jong. Twee keer per week gegeten. Rode biet in welke vorm dan ook (als salade, sap of groente) verbetert uw vermogen om energie te produceren en heeft een positief effect op uw vaten.
 • Schoonheid van binnenuit begint met voeding: “Je bent wat je eet”. Hoe waardevoller de voedingsstoffen in een voedingsmiddel zijn, hoe beter voor de cellen. Daarom moet je altijd kiezen voor natuurlijke voeding! Ze bevatten de meeste microvoedingsstoffen. Zorg er ook voor dat uw dieet alkalisch is. Hieronder vindt u een lijst met de beste en meest effectieve “schoonheidsverbeteraars”:
 • Olijfolie van de eerste persing bevat veel waardevolle vetzuren en vitamine E, die bijdragen aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en daardoor het verouderingsproces, veroorzaakt door o.a. vrije radicalen, vertragen. De consumptie van olijfolie kan ook de soepelheid van de huid verbeteren.
 • Komkommers, uien, aardappelen en pinda’s leveren veel silicium en kunnen het bindweefsel en de elasticiteit van de huid ondersteunen.
 • Broccoli, spruiten en rode radijs hebben een ontgiftende werking en dragen zo bij tot een gezonde huid. Ze leveren ook ijzer, wat vooral belangrijk is voor de haargroei.
 • Avocado, bijvoorbeeld als guacamole met limoen en knoflook, is een grote bron van antioxidanten en waardevolle vetten, die de huid beschermen tegen milieu-invloeden en UV-straling.
 • Verminder suiker omdat het het verouderingsproces van de huid versnelt. Daarom: geniet slechts af en toe en met mate van snoep, wit brood en fastfood.
 • Trakteer uzelf op seizoensgebonden fruit dat rijk is aan vitamine C. Aardbeien, kiwi’s en aalbessen zijn waardevolle bronnen van vitamine C en dragen bij aan een normale collageenvorming voor een regelmatige huidfunctie.
 • Kalfslever levert een verscheidenheid aan essentiële microvoedingsstoffen, zoals zink en biotine. Deze dragen onder andere bij aan het behoud van een gezonde huid en nagels. Daarom raden wij aan: af en toe wat kalfslever te gebruiken!
 • Sojaproducten bevatten veel fyto-oestrogenen, die vooral voor vrouwen belangrijk zijn. Ze helpen om de overgang tijdens de menopauze te vergemakkelijken en om de leeftijdsgebonden afbraakprocessen te vertragen.
 • Drink veel water (1,5-2,5 l/dag). Vocht houdt de huid stevig en zorgt ervoor dat ze er gezond uitziet.
dagelijkse benodigdheden

Levensstijl

aloe vera true beauty tips

Regelmatige lichaamsbeweging kan de huid verjongen dankzij de verhoogde bloedcirculatie. Al na enkele weken hebben de stoffen die de spieren als boodschapper gebruiken, een aanzienlijk effect op de bovenste huidlagen – de huid kan 5-15 jaar verjongd worden. Daarom is beweging de sleutel tot een gezonde huidskleur en een steviger bindweefsel.

 • Lopen of lopen. Al 12-15 minuten lopen of lopen per dag heeft aantoonbaar een zichtbaar positief effect, verstevigt het bindweefsel en verjongt de huid. Direct aan de slag!
 • Spiertraining. Elk type spiertraining produceert verjongende stoffen (myokines) die onder andere een positief effect hebben op de huid. Of het nu gaat om gym- of klassieke fitnessoefeningen zoals hurken, sit-ups of push-ups – het belangrijkste is regelmaat.
 • Trampolinespringen. Trampolinespringen versterkt de collageenvezels, die de huid verstevigen en de weefselontgifting stimuleren. Dit gaat cellulitis en verslapping van de huid tegen. Slechts 5 minuten per dag werken met een wonder!
 • Yoga. De klassieker uit het Verre Oosten rekt, versterkt en ontspant tegelijkertijd. Het vermindert stress en verbetert daardoor de kwaliteit van de slaap, waardoor je er mooier uitziet.
 • Gezichtsoefeningen – de sportieve trend. Het is bewezen dat het trainen van de gezichtsspieren de gezichtsuitdrukkingsrimpels vermindert. Gebruik bijvoorbeeld uw duim en wijsvinger om een bril rond de ogen te vormen en strek tegelijkertijd de huid zachtjes naar boven en beneden. Houd de oogleden tegelijkertijd gesloten. Natuurlijk is de beste gymnastiek voor uw gezicht een lachertje!
 • Massages. Het type massage is hier doorslaggevend. Massages kunnen een ontgiftende en ontspannende werking hebben op de huid en het bindweefsel en de bloedcirculatie stimuleren.
 • Borstelen. Het is misschien uit de mode, maar borstelen rekt de fascie uit en scrubt de huid zachtjes. Het bevordert ook de bloedcirculatie.
 • Rekken. Langdurig zitten kan leiden tot stagnatie in de benen en algemene verslapping van de spieren. Sta af en toe op, strek uw armen omhoog, strek uw voeten en trek uw schouders naar achteren, want elke rek geeft een kleine impuls in het bindweefsel.
dagelijkse benodigdheden

Exercise

aloe vera true beauty tips

Bewegen is de fontein van de jeugd. Of het nu gematigd is, zoals wandelen, tuinieren of rustig fietsen, of meer uitdagend, zoals joggen of wandelen, uw dagelijkse portie beweging houdt u fit voor alles. Potlood in wat bewegingstijd elke dag. Het helpt uw gewrichten, versterkt uw hart en verbetert zelfs onze mentale conditie. Wat u doet is niet belangrijk. Het moet leuk en regelmatig zijn. Hier zijn een paar suggesties:

 • Laten we lopen. Met of zonder wandelstokken. Een stevige wandeling is mogelijk op elke leeftijd en een van de beste vormen van beweging.
 • Schouders naar beneden. Laat uw schouders meerdere malen zakken gedurende vijf seconden. Ontspannen en genieten van de ontspanning.
 • Houd van uw gewrichten. Beweeg uw handen en enkels in cirkels vier keer in elke richting. Na het opstaan en tussendoor. Het voedt en smeert uw gewrichten.
 • Schud ze eraf. Buig je bovenlichaam twee of drie keer per dag zo ver mogelijk naar voren en rust even in die positie. Dan langzaam rechtzetten.
 • Fietsen is de beste manier om te gaan. Fietsen ontspant het bekken en de onderrug. Ga regelmatig korte en lange fietstochten maken.
 • Zachte yoga. Eenvoudige yoga-oefeningen helpen het bindweefsel en de spieren soepel te blijven. Neem een proefles in een yogastudio.
 • Het beste antiverouderingsproduct is beweging! Zet je fiets weer op de weg en stap op de fiets. Fietsen is een zachte oefening in de frisse lucht, maar dit ontspant het bekken en de onderrug. Ga regelmatig voor korte en lange fietstochten.