Waarom is de Aloë Vera plant zo populair?

mentale gezondheid

Waarom is de Aloë Vera plant zo populair?

De Aloë Vera plant is een wilde tropische plant die al duizenden jaren wordt gebruikt voor allerlei gezondheidstoepassingen. Er bestaan maar liefst meer dan 400 soorten van deze plant. Daarmee wordt de Aloë Vera plant niet alleen buiten gebruikt, maar is het tegenwoordig ook een binnenplant. Hij is ongeveer 60 tot 100 cm hoog. Je herkent deze plantensoort aan de ruwe en dikke bladeren. In de bladeren van deze plant bevindt zich het welbekende Aloë Vera sap. Deze sap is tegenwoordig omgezet in allerlei verschillende vormen. De reden hiervoor zijn de geprezen gezondheidseffecten die Aloë Vera heeft. 

De historie van de Aloë Vera plant
Aan de soort is een rijke historie verbonden. In het oude Griekenland gebruikten doktoren deze plant bij het voorschrijven van recepten. Het werd echt gezien als een middel om bepaalde ziektes te bestrijden. De Egyptenaren gingen nog een stapje verder. Zij gebruikten de Aloë Vera plant niet alleen als medicijn, maar ook als huidverzorging. Ze hoefden dan niet eens ziek te zijn of ergens last van te hebben, ze geloofden dat je door het gebruik een betere huid kreeg. De plant werd ‘De Plant van Onsterfelijkheid’ genoemd. Zoals gezegd is dit geloof tegenwoordig alleen nog maar verder bevestigd. Aloë Vera is in heel veel producten aanwezig. Het kent daarbij verschillende vormen. De meest gangbare toepassingen van de gel in de Aloë Vera plant zijn:

  • Aloë Vera drank: In drankvorm behoudt het de bekende positieve gezondheidseffecten en is het nog lekker om te drinken ook. Als verkoelend drankje is het populairder dan ooit. Aloë Vera drinking gel Perzik of Aloë Vera drinking gel met honing zijn voorbeelden van dit drankje. Zo hoef je amper moeite te doen om gezond bezig te zijn; Drinken doe je toch sowieso al de hele dag door. 
  • Aloë Vera haarverzorging: Ook in de vorm van haarverzorging zijn er veel mensen die zweren bij Aloë Vera. Haar komt weer tot leven en ziet er veel fitter en glanzender uit. Aloë Vera shampoo en conditioner is al een tijdje op de markt verkrijgbaar en heeft al talloze mensen geholpen met dof en verzwakt haar. Wanneer je hier ook last van hebt, is het meer dan de moeite waard om deze toepassing eens een kans te geven. 
  • Aloë Vera mondverzorging: Een toepassing die je misschien nog niet vaak gehoord hebt, maar die zeker wel bestaat. En deze is nog uitermate gezond ook. Met een Aloë Vera Mond- & Tandverzorgingsset krijg je gezond tandvlees, stralende tanden en een frisse adem. Door slechts je dagelijkse tandenpoetsroutine licht aan te passen, maak je grote stappen in de goede richting. In de vorm van tandgel of lippenbalsem is Aloë Vera erg gezond. 
  • Aloë Vera zonnebescherming: Last but not least de meest bekende toepassing van Aloë Vera. Dit wordt al geruime tijd gebruikt als zonnebrand, zelfs door de oude Egyptenaren. Dankzij de verkoelende werking is het vooral in de zomermaanden een erg bruikbaar product. Het beschermt je huid tegen straling, verzorgt je huid en hydrateert het ook nog eens. Met een Aloë Vera Set Zonnebescherming hoef je dus qua zonnebrand nergens meer aan te denken. 

Heeft de Aloë Vera plant zelf dan ook positieve gezondheidseffecten?
Zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden, heeft de Aloë Vera plant zelf ook enkele gezondheidseffecten. Deze zijn alleen niet zo sterk als de gel die in de bladeren zelf zit. Door puur een plant in je huiskamer te zetten, kom je namelijk niet direct in aanraking met de Aloë Vera gel. Hierdoor moet je het vooral hebben van een gezondheidseffect op afstand. Dit gezondheidseffect is: 

  • Luchtzuivering: De Aloë Vera plant zuivert de lucht. Plaats een Aloë Vera plant bijvoorbeeld in de huiskamer. Hij neemt dan enkele stoffen uit de lucht in kleine hoeveelheden op. Het gaat dan om stoffen die voor jou als mens niet bruikbaar zijn. Je hoeft dan in principe dus bijna geen moeite te doen, terwijl de Aloë Vera plant lekker dagelijks zijn gang gaat. 

Wil je echter meer significante gezondheidseffecten ervaren? Ga dan voor één van de eerder genoemde producten. Deze komen op de een of andere manier je lichaam binnen en hebben daarmee een veel directer effect. Ze doen namelijk van binnenuit hun werking en brengen daardoor meer teweeg. 

Kan ik zelf een Aloë Vera plant kopen?
Een Aloë Vera plant is uiteraard voor iedereen verkrijgbaar. Bij je lokale tuincentrum of zelfs bij sommige bloemisten vind je voldoende planten. Je plaatst deze heel gemakkelijk ergens in de woonkamer of in een andere ruimte waar je nog wel een plant kunt gebruiken. Dankzij de mooie groene kleur heeft een Aloë Vera plant een gezonde en frisse uitstraling. 

Wat daarnaast ook erg fijn is, is de minimale verzorging die het nodig heeft. Houdt u van planten die niet zoveel aan tijd en moeite kosten om te onderhouden? Dan is de Aloë Vera plant bij uitstek voor u geschikt. 

Hoe verzorg ik een Aloë Vera plant?
Zoals gezegd is deze plant net als veel andere vetplanten heel makkelijk te verzorgen. Vooral in de winter hoef je deze maar heel weinig water te geven. In de warme zomermaanden mag het wat meer, maar zelfs dat is een kleine moeite. Je mag het water direct op het aarde eronder gieten. Dit wordt vervolgens heel efficiënt door de Aloë Vera plant opgenomen. 

Na verloop van tijd is het verstandig om je aankoop af en toe af te stoffen. Door de sterke, ruwe bladeren wil er nog weleens wat stof bovenop blijven liggen. Dit verzamelt en verzamelt en stapelt zich op een gegeven moment op. Simpel afstoffen is al voldoende. De plant blijft dan tot ver in de toekomst zijn mooie, groene kleur houden. Dit ziet er toch net weer wat gezonder uit. 

Wat is de beste plek?
De Aloë Vera plant komt het beste tot zijn recht in de halfschaduw. Kies dus niet de meest lichte omgeving uit, maar zet hem ook niet volledig in het donker. Het is het beste wanneer de plant nooit echt vol in de zon staat, maar altijd een bepaalde vorm van beschutting kent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *