Top 5 Redenen Waarom Drinkbare Aloe Vera Sap Goed Voor Je Is

Aloe Vera Drinking Gel

Top 5 redenen waarom drinkbare aloe vera sap goed voor je is

Bij de naam aloe vera gaat bij veel mensen vaak wel een belletje rinkelen. Dit is voornamelijk vanwege de bekende zalfjes en de middelen tegen verbranding door de zon. Maar wat nog niet bij iedereen even bekend is, zijn de gezondheidseffecten die aloe vera gel mogelijk heeft in een drinkbare vorm. 

De oorsprong van de zeer gezonde aloe vera sap bevindt zich in de aloe vera plant. Deze tropische plant wordt al eeuwenlang als medicinaal middel gezien om de gezondheid te verbeteren. Door middel van speciale technieken wordt deze sap vandaag de dag makkelijker en effectiever dan ooit uit de plant vervaardigd. De vloeibare aloe vera die dan ontstaat, is ideaal om met andere smaakjes te mixen. De oorzaak hiervan is de redelijk milde smaak. Zo is het mogelijk om er aloe vera gel drank van te maken. 

Naast het feit dat een drankje lekker moet smaken, is het allerbelangrijkste natuurlijk de bijkomende potentiële gezondheidseffecten. Hier zijn de top 5 redenen waarom drinkbare aloe vera gel voor jou gezond is:

1. Rijk aan vitaminen en mineralen
Vitaminen en mineralen zijn een van de belangrijkste onderdelen van een gezond lichaam. Het is dan ook zaak dat je dag in dag uit voldoende vitamines binnenkrijgt voor een optimale gezondheid. Dankzij het drinken van aloe vera gel krijg je een groot deel van deze vitamines en mineralen heel gemakkelijk binnen. In deze vorm van aloe vera zit namelijk vitamine B, vitamine C, vitamine E en foliumzuur. Het fijne daarbij is dat je deze vitaminen en mineralen gewoon binnenkrijgt door middel van een lekker drankje. Je hoeft jezelf dan niet weer elke keer mentaal over te halen om het tegen je zin in op te drinken. Met de Aloe Vera drinking gel Perzik of de Aloe Vera drinking gel met Honing kijk je zelfs uit naar je dagelijkse gezonde portie. 

2. Verhoogde vitaliteit en meer energie
Een verhoogde vitaliteit en meer energie gaan vaak hand in hand. Zo ook bij een aloe vera drinking gel. Wanneer je dagelijkse deze vorm van aloe vera sap binnenkrijgt, begint je lichaam langzaam maar zeker gezonder te worden. Deels als gevolg van de binnengekregen vitaminen en mineralen, ga je merken dat je je fitter voelt. De Aloe Vera Actieve Vrijheid is een mooi voorbeeld van een bron van deze verhoogde vitaliteit en toename in energie. Ben je toevallig een vegetariër of een veganist? Dan is aloe vera drank helemaal een goede optie. Het is namelijk een natuurlijke bron van vitamine B12, een vitamine die maar weinig in planten voorkomt. Deze wordt normaal gesproken uit vlees gehaald. Een vitamine B12 tekort zorgt voor minder energie en vitaliteit. 

3. Een gladde en stralende huid
De aloe vera sap staat erom bekend dat het helpt in de bescherming van je huid. Denk hierbij aan bescherming tegen acne, psoriasis en andere vormen van een huidontsteking. Het is namelijk ook een bron van antioxidanten. Hierdoor is aloe vera een goed middel tegen de effecten van ultraviolet licht. Het repareert reeds bestaande schade van UV-licht en is daarnaast ook richting de toekomst een beschermer tegen de effecten hiervan. Dit resulteert in minder lijn- en rimpelvorming op de huid. Hierdoor zal deze er jonger uitzien en meer stralen. 

4. Verbeterde spijsvertering
Een goedwerkende spijsvertering is essentieel om alle voedingsstoffen uit je eten en drinken te halen. Bij veel mensen werkt de spijsvertering verre van optimaal en is er meer dan genoeg ruimte voor verbetering. Aloe vera sap bevat meerdere enzymen waarvan bekend is dat ze ondersteuning bieden bij het afbreken van suikers en vetten. Met andere woorden, aloe vera bevordert op deze manier de spijsvertering. Dit resulteert er bijvoorbeeld in dat mensen met het prikkelbare darm syndroom minder pijn en ongemak voelen na het gebruik van aloe vera drank. Maar ook mensen zonder een specifieke aandoening merken de positieve effecten in het spijsvertering. Dit draagt namelijk ook bij aan meer energie en een algemene verbeterde gezondheid. Hoe beter voedingstoffen worden opgenomen, hoe effectiever gezond eten en drinken ook is. 

5. Sterker immuunsysteem
Je immuunsysteem beschermt je tegen ziektes, verkoudheden en allerlei andere lichamelijke irritaties. Je hebt er dus flink wat baat bij wanneer je immuunsysteem sterker wordt. Aloe vera vult de aminozuren in het lichaam aan, waardoor het je immuunsysteem ondersteunt. Heb je bijvoorbeeld last van een allergie, word je vaak ziek of ben je regelmatig verkouden? Dan is het verstandig om geregeld aloe vera sap binnen te krijgen om dit soort ongemakken tegen te gaan. Je werpt als het ware een sterker schild op tegen bacteriën en virussen. Met de Aloe Vera Intense Sivera beschik je over de ideale mix van een lekker en gezond drankje. 

Zelf aloe vera proberen
De aloe vera sap in de vorm van drinking gel heeft naast deze genoemde gezondheidseffecten nog een groot aantal andere positieve effecten op het lichaam. Deze 5 worden echter vaak genoemd als degenen die de grootste impact hebben op het dagelijks leven. Ze zijn het makkelijkst merkbaar en daarmee het meest significant. 

Ben je na het leren van de positieve effecten van aloe vera zelf benieuwd naar de werking ervan? Geef het dan een kans en probeer zelf voor enkele weken uit of jij ook merkt wat het met je gezondheid kan doen. Eén keer een paar slokken nemen heeft natuurlijk geen effect, het gaat hier om een structurele verandering in dat wat je op dagelijkse basis binnenkrijgt. Door het voor een langere tijd vol te houden, is de kans groot dat je er iets van gaat merken. 

Smaken verschillen natuurlijk. Gelukkig zijn er dan ook een groot aantal verschillende opties qua verkrijgbare vormen van aloe vera gel. Je hebt de keuze tussen:

Uiteraard kun je ervoor kiezen om bepaalde gels te combineren, zodat je elke dag een ander smaakje hebt. Uiteindelijk moet het zowel leuk en lekker als ook werkzaam zijn. Pas dan geniet je echt van de kracht van aloe vera. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *