Top 5 Meest Gebruikte Vormen van Aloë Vera Verzorging

aloe vera verzorging

Top 5 meest gebruikte vormen van Aloë Vera verzorging

Aloë Vera verzorging is tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten. Bijna iedereen is weleens in aanraking gekomen met Aloë Vera in een of andere vorm. Toch is lang niet iedereen op de hoogte van alle verschillende vormen waarin Aloë Vera gebruikt wordt. Aloë Vera verzorging wordt met de dag populairder, wat grotendeels is veroorzaakt door de gezondheidseffecten die erbij komen kijken. Aloë Vera verzorging is bijvoorbeeld gezond vanwege de volgende eigenschappen: 

  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Verhoogt vitaliteit en geeft meer energie
  • Zorgt voor een gladde en stralende huid
  • Verbetert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem

Deze greep uit de eigenschappen van Aloë Vera geeft al een goede indicatie van het feit waarom dit middeltje alsmaar populairder wordt. Heel lang geleden wisten de Egyptenaren bijvoorbeeld al wat de kracht van de Aloë Vera plant was. Die gebruikten het 5000 jaar geleden al vanwege de verkoelende werking. Zij mixten het met zonnebrand of brachten het toe op schaafwonden en huidaandoeningen. 

Tegenwoordig is Aloë Vera verzorging verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan verschillende producten. Je hebt dus ruim de keuze om te kiezen welke toepassing voor jou het meeste geschikt is en welke vorm je het meeste nodig denkt te hebben. De top 5 meest gebruikte vormen van Aloë Vera verzorging zijn:

1. Aloë Vera plant

aloe vera plant

Aloë Vera verzorging in de vorm van de Aloë Vera plant zelf. Dit is meteen de meest simpele vorm van het toepassen van de verzorgende werking van dit middel. De plant heeft een luchtzuiverende werking, waardoor je als het ware op een indirecte manier je lichaam verzorgt. Door de Aloë Vera plant in je huiskamer te plaatsen, worden enkele stoffen in de lucht in kleine hoeveelheden opgenomen. Ook al is dit effect niet al te groot, het kan in ieder geval geen kwaad. Bovendien hou je aan deze vorm van Aloë Vera verzorging ook nog eens een mooie plant in huis over. 

2. Aloë Vera drank

Aloe Vera Drank

Aloë Vera verzorging in de vorm van een drankje is tegenwoordig populairder dan ooit. De eerdergenoemde positieve gezondheidseffecten zijn van toepassing en bovendien is het een heerlijk verkoelend drankje. Betreft het bijvoorbeeld een warme zomerdag en heb je zin in iets fris? Dan is Aloe Vera drinking gel Perzik of Aloe Vera drinking gel met honing een meer dan welkome optie. In plaats van te kiezen voor een colaatje of een andere frisdrank, kies je zo voor een vorm van Aloë Vera verzorging die echt goed voor je is. Door dit vaak genoeg te doen, zal je op meerdere vlakken merken dat je fysieke gesteldheid gestaag vooruit gaat. 

3. Aloë Vera haarverzorging

aloe vera haarverzorging

Ook voor je haar kan Aloë Vera een zeer positieve werking hebben. Haar heeft nog weleens de neiging om dof en zwakjes te worden. Er ontstaan dan gespleten haarpuntjes. Op dat moment ziet haar er niet meer volledig piekfijn in orde uit. Aloë Vera verzorging in de vorm van shampoo en conditioner is in dat geval een uitstekende keus om dit tegen te gaan. Dankzij de Aloë Vera wordt je haar namelijk versterkt en gaat het haarbreuken tegen. Hierdoor heb je dag in dag uit gezond en glanzend haar tot in de puntjes. Deze shampoo en conditioner bestaat voor 45% uit Aloë Vera. Dankzij deze hoge concentratie is het dus uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar. 

4. Aloë Vera zonnebescherming

aloe vera verzorging

Zoals eerder aangegeven is Aloë Vera als zonnebescherming al van oudsher een effectieve optie. De werking van Aloë Vera is zodanig dat het je huid goed beschermt tegen de schadelijke straling van de zon. Aloë Vera verzorging door middel van zonnebescherming beschermt, verzorgt en hydrateert je huid over het gehele oppervlak van je lichaam. Bovendien heeft het ook na het zonnen een herstellende werking. Ga je bijvoorbeeld voor een Aloe Vera Set Zonnebescherming? Dan heb je anti-aging gezichtscrème, zonnebrand en after sun ineen. Zo ben je optimaal beschermd tegen UV-straling en herstelt je huid na het zonnen zo volledig mogelijk. Dit is van toepassing voor elk huidtype.  

5. Aloë Vera mondverzorging

aloe vera verzorging

Een van de minder bekende toepassingen van Aloë Vera verzorging is in de vorm van mondverzorging. Echter is deze wel degelijk zeer bruikbaar en gezond. Een Aloe Vera Mond- & Tandverzorgingsset bestaat bijvoorbeeld uit tandgel en lippenbalsem. De tandgel zorgt voor gezond tandvlees, stralende tanden en een frisse adem. Als extra verzorging in plaats van het standaard tandenpoetsen, is dit een uitstekende manier om je mond te verzorgen. Bovendien zorgt de lippenbalsem daarbovenop nog voor zachtere en soepelere lippen. Je mond, tanden en lippen hebben er allemaal flink baat bij wanneer je ervoor kiest om dagelijks Aloë Vera verzorging te gebruiken. 

Aloë Vera een kans geven
Ben je dus benieuwd welke verschillende vormen van Aloë Vera verzorging er zijn en of ze ook voor jou werken? Test dan eens een keer een of meerdere van de bovenstaande opties uit. Aloë Vera staat alom bekend als een zeer gezonde optie in vele verschillende vormen. Van drankje of zalfje tot aan de plant zelf, elke vorm heeft zo zijn eigen functie. Door iedereen kan elke vorm dan ook anders ervaren worden. Vaak ontstaan er een of meerdere favorieten, waar je vervolgens niet meer vanaf wilt. 

Bovenstaande opties zijn over het algemeen de meest toegepaste vormen van Aloë Vera verzorging. Uiteraard zijn dit niet de enige, maar zijn er nog veel meer opties beschikbaar. Denk hierbij aan opties als: 

De mogelijkheden met Aloë Vera zijn bijzonder groot, aangezien het zo makkelijk in verschillende vormen toegevoegd kan worden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om verschillende vormen tegelijk te gebruiken, om de gezondheidseffecten te accelereren. Dit maakt het ook leuker en gevarieerder om er dagelijks mee bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld de ene dag voor een Aloë Vera drinking gel en smeer je de volgende dag in met de Aloë Vera gelaatsverzorging. Hoe je het ook wendt of keert, Aloë Vera is gezond. Of je het nu drinkt, smeert of voor je haren gebruikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *