Aloë Vera plant van LR

aloe vera plant

Een plant met speciale eigenschappen

Aloë vera wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn unieke samenstelling van ingrediënten.

Aloë vera heeft veel positieve eigenschappen – met name in voeding kan het een belangrijke bijdrage leveren, niet alleen door zijn speciale ingrediënten, maar ook door zijn hydraterend effect. Het creëert de optimale basis voor alle producten.

De Aloë Vera van LR – Altijd een kwaliteitsproduct

Het SGS INSTITUT FRESENIUS kent één van de belangrijkste certificaten op de markt toe. Dit onafhankelijke instituut controleert de 4 LR Aloe Vera Drinking Gels op teelt, met willekeurige steekproeven of onregelmatige intervallen, op de productie en op het afgewerkte eindproduct – en dat op regelmatige basis, maand na maand, jaar na jaar!

Het IASC is een wetenschappelijke belangenorganisatie die zich bezighoudt met de verspreiding en gebruik van kennis over de positieve eigenschappen van de aloë-veraplant. Het IASC is gevestigd in Maryland (VS) en biedt de mogelijkheid aloë-veraproducten en hun kwaliteit te certificeren volgens strikte specificaties.

Bekende actieve ingrediënten van Aloe Vera Barbadensis Miller

Vitaminen: A, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, foliumzuur, nicotinezuur, betacaroteen, choline
Mineralen: calcium, kalium, magnesium, natrium, koper, ijzer, zink, mangaan
Aminozuren: lysine, threonine, valine, methionine, isoleucine, fenylalanine, tryptofaan, arginine, asparaginezuur, serine, glutaminezuur, glycine, alanine, tylosine, histidine, proline, hydroxproline, cystine, leucine
Enzymen: oxidase, katalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, aliine, fosfa- tase, creatinekinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transaminase
Mono- en polysachariden: acemannan, arabinose, galactose, mannose, ramnose, xylose, ascorbinezuur, glucuronzuur, galacturonzuur, cellulose
Plantensterolen: campesterol, lupeol, beta-sitosterol, Aminosuiker: glucosamine, galactosamine
Ook: appelzuur, lignine, saponine.

Herkomst, teelt en productie

De aloë vera is onopvallend en lijkt op het eerste zicht op een cactus. De plant behoort in feite tot de lelie- gewassen. Aloë vera is inheems in gebieden met extreem hete zomermaanden, waar het vaak maandenlang niet regent. Cuba, Mexico (Yucatan), Brazilië, Afrika en de Canarische eilanden. Om de plant te laten overleven, heeft het grote vochtreserves in de bladeren ontwikkeld. Aloë vera wordt gekweekt op enorme velden die ingebed zijn in de natuur. LR gebruikt de aloë-verabladgel van een grote hooglandplantage in Mexico die ook betrokken is bij plaatselijke sociale projecten. De teelt van aloë vera gebeurt volgens traditionele teeltmethoden zonder kunstmatig bodem- en pesticidengebruik.

De bladgel wordt gewonnen in enkele zorgvuldige stappen:

1. Mechanische reiniging van elk afzonderlijk blad in een waterbad om vuil en andere resten te verwijderen.

2. De groene schil van het blad wordt voorzichtig verwijderd om de gelatineachtige binnenkant te bereiken.

3. Het aloë-verabladsap wordt verkregen via filterpersing en daaropvolgende reinigingsstappen.

4. Het bottelen van het geperste sap gebeurt volgens technisch geoptimaliseerde omstandigheden en is nadien verzendklaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *